Bomlo
Grote boot, mooi huis en topstek in het zuiden
Deze locatie in Bomlo zet een nieuwe maatstaf voor het genieten van een visreis in Noorwegen. Niet alleen qua woningen maar ook qua, locatie en visboten is dit het neusje van de zalm voor een perfecte keuze voor een visreis in Zuid Noorwegen.
Bomlo heeft in de nabije omgeving een enorme hoeveelheid aan eilanden voor de kust liggen. Door deze eilanden is er een grote diversiteit in dieptes en structuur onder water. Daarnaast brengt de rijke zeestroom een continue stroom van voedsel rond deze eilanden waardoor er op deze locatie veel en goed vis wordt gevangen. Bomlo staat bekend om zijn rijke en diverse visbestanden. Je hebt hier geen geluk nodig om succesvol te kunnen vissen. Rondom de eilanden archipel en op weg naar zee is vissucces als het ware gegarandeerd. Het kustlandschap met zijn eilanden en baaien, de brede fjord maar ook smalle passages en kanalen maken het mogelijk om te vissen ongeacht het weer.
Rond Bomlo liggen rond de 1000 grote en kleine eilanden. Bomlo is altijd verbonden geweest met de zee en de eilandbewoners hebben een lange traditie als vissers. Na de laatste ijstijd trokken de mensen vanuit zuid Noorwegen verder naar het noorden. Bomlo en het Sunnhordland waren de perfecte plek om tot rust te komen en te gaan vissen. In Bomlo ben je altijd dicht bij de zee. Varen en vissen zijn een natuurlijk onderdeel van het leven van de meeste eilandbewoners. Het eiland is groot genoeg om een memorabele visreis te bieden aan alle bezoekers.
De locatie ligt erg beschut en biedt bij alle weersoorten de mogelijkheid om te gaan vissen. Dat is bijzonder in deze regio en is een prettige gedachte en een belangrijke reden waarom deze locatie zo vaak geboekt wordt. In de kanalen, rondom de eilanden, beschut achter het eiland Bomlo of op open zee. Het is hier allemaal mogelijk en het biedt daarmee ook een diverse visserij. Op diepte op grote lom of leng van 20 kilo en meer, of met kunstaas of natuurlijk aas op heek, kabeljauw, koolvis, zeewolf, schelvis en heilbot. Maar ook de actieve visserij op pollak en makreel rondom de eilanden of gericht op platvis zijn een paar van de opties. En als je een dagje wat anders wilt of het weer is minder gunstig dan zijn er in de nabije omgeving een hoop meren waar je prima terecht kan om op forel te vissen. Dus vergeet ook niet de lichte spinhengel mee te nemen. Voor de zoetwatervisserij is een aparte vergunning nodig waar de eigenaar je graag bij van dienst is om die aan te schaffen. Al met al een toplocatie voor de visserij in zuid Noorwegen.
Lees
HIER,
HIER en
HIER drie leuke artikelen over deze locatie.